Audiovisuals Escola Nadal: 'Catalunya lliure de bosses de plàstic'

2 sept 2008

'Catalunya lliure de bosses de plàstic'

L'Ajuntament de Sant Feliu se suma a la campanya 'Catalunya lliure de bosses de plàstic'

En la sessió plenària del mes de juliol, el consistori de Sant Feliu va aprovar per unanimitat la moció presentada per tots els grups municipals d’adhesió a la campanya ‘Catalunya lliure de bosses de plàstic’ per promoure la regulació del consum indiscriminat i gratuït de bosses de plàstic.

Algunes de les mesures que adoptarà el consistori són el desenvolupament d’una campanya progressiva de comunicació a les escoles, entitats i comerços del municipi per conscienciar la població de la necessitat de limitar el consum de les bosses de plàstic i informar de les alternatives més ecològiques, com les bosses de roba, el carretó, el cabàs o les bosses plegables. A més, l’Ajuntament de Sant Feliu participarà en la declaració del ‘Dia Català Sense Bosses de Plàstic’ que se celebra el 3 de juliol.

Entre les raons per rebutjar les bosses de plàstic d’un sol ús destaca el fet que estan fabricades a partir de petroli, un recurs no renovable i molt costós; el seu reciclatge és escàs i costós energèticament; poden trigar fins a 500 anys en descompondre’s; i la seva dispersió al medi ambient provoca l’afectació i mortaldat d’animals al medi terrestre i aquàtic.

A Catalunya, on les deixalles han augmentat un 47% en els darrers 10 anys, es fan servir 110.000 tones a l’any de bosses de plàstic, que representen el 2,32% del pes de les deixalles.

No hay comentarios:

Treball auto-observació

Treball auto-observació